Taxele și comisioanele de pe platforma Freelancer

Pentru angajatori

Proiecte

Pe Freelancer sunt gratuite crearea contului, postarea unui proiect, primirea ofertelor din partea freelancerilor, examinarea portofoliului freelancerului și discuțiile despre cerințele proiectului. Dacă acorzi proiectul și freelancerul îl acceptă, îți percepem ca taxă de prezentare o mică sumă corespunzătoare valorii ofertei alese.

Costul și modul de percepere a acestei taxe depind de tipul proiectului.

În cazul proiectelor cu tarif fix, se va percepe o taxă de 3% sau $3.00 USD (vei achita suma care este mai mare). Taxa va fi percepută în momentul în care îți este acordat proiectul. Dacă ulterior, îi vei plăti freelancerului o sumă mai mare decât valoarea inițială a ofertei, vom percepe comisionul respectiv și în cazul plăților suplimentare.

În cazul proiectelor orare, se percepe o taxă în valoare de 3% pentru fiecare plată pe care i-o efectuezi freelancerului.

Pentru rambursarea integrală a taxei, poți oricând să anulezi proiectul din meniu. Ai la dispoziție până la șapte (7) zile din momentul în care proiectul a fost acceptat.

Opțional, pot fi achiziționate actualizări pentru concursuri.

Concursuri

În momentul postării unui proiect, angajatorii trebuie să pună la dispoziție fonduri a căror sumă să corespundă cu valoarea totală a premiului concursului. Îți garantăm că îți rambursăm banii pentru premiul respectiv.

Dacă nu ești mulțumit(ă) de intrările depuse, garanția că primești banii înapoi îți conferă dreptul de a-ți obține fondurile în termen de până la 30 de zile de la încheierea concursului. Banii îți pot fi rambursați contactând serviciul de asistență.

Reține că rambursarea fondurilor nu este disponibilă în cazul „concursurilor garantate” și nu include actualizările pe care le-ai fi putut selecta pentru concursurile respective. Dacă ai ales deja o intrare câștigătoare și ai finalizat procesul de predare, în urma căruia a fost trimis premiul, nu ești eligibil(ă) pentru rambursarea fondurilor.

În cazul angajatorilor, nu se percep taxe pentru concursuri, la postarea și premierea din cadrul acestora.

Pentru intrarea suplimentară pe care o premiezi, ai obligația de a achita premiul corespunzător acesteia.

Opțional, pot fi achiziționate actualizări pentru concursuri.

Servicii

La momentul comandării unui serviciu, angajatorii trebuie să pună la dispoziție fonduri echivalente cu valoarea totală a serviciului respectiv. Contravaloarea serviciului este protejată prin sistemul plăților intermediare. Trimite plata doar când ești pe deplin mulțumit(ă) de rezultatele obținute.

Pentru freelanceri

Pe platforma Freelancer, sunt gratuite înregistrarea contului, crearea unui profil, selectarea aptitudinilor pentru proiectele care te interesează, încărcarea portofoliului, primirea notificărilor pentru proiecte, discuțiile avute cu angajatorul în ce privește detaliile proiectului, plasarea ofertelor pentru proiecte (membrii care beneficiază de gratuitate primesc inițial 6 oferte pe lună) și înscrierea în concursuri.

Opțional, pot fi achiziționate actualizări pentru oferte, care permit promovarea ofertelor.

Proiecte

În cazul proiectelor cu tarif fix, dacă ți se acordă un proiect și tu îl accepți, îți percepem ca taxă de prezentare o mică sumă corespunzătoare valorii ofertei alese. Dacă ulterior, ți se plătește o sumă mai mare decât cea licitată inițial, îți vom percepe și o taxă pentru plățile suplimentare.

În cazul proiectelor orare, taxa se percepe pentru fiecare plată pe care ți-o efectuează angajatorul.

Taxa pentru proiectele cu tarif fix este de 10% sau $5.00 USD (vei achita suma care este mai mare) și 10% în cazul proiectelor orare.

Concursuri

Depunerea intrărilor pentru un concurs este gratuită. Taxa pentru concurs se percepe când ești premiat(ă) în cadrul unui concurs. Această taxă este percepută când premiul este trimis, ceea ce se întâmplă după ce concursul ți-a fost acordat, iar procesul de predare a materialelor corespunzătoare intrării a fost finalizat în favoarea titularului concursului.

Taxa pentru concurs este de 10% sau $5.00 USD (vei achita suma care este mai mare).

Programul Freelancer preferat

Dacă te-ai înscris în Programul freelancer preferat, ți se va percepe o taxă de proiect de 15% când ți se acordă și accepți un proiect cu agent de recrutare. Această taxă nu va fi percepută în avans, cum se întâmplă în cazul proiectelor obișnuite, ci atunci când primești plata.

Verificat de personalul platformei Freelancer

Solicită o insignă care atestă că te-a verificat personalul platformei Freelancer, în schimbul unui comision de $99.00 USD*, și devii un freelancer demn de încredere. Procedura presupune să treci printr-un proces de verificare riguros, efectuat de echipa noastră cu experiență.

*Valoarea comisionului care se percepe pentru o insignă care atestă că ai fost verificat(ă) de personalul platformei Freelancer poate varia. Consultă tabelul cu comisioane afișat mai jos.

Comisionul obișnuit pentru toți freelancerii $99.00 USD
Gratuit pentru membrii programului Freelancer preferat $79.00 USD
Gratuit pentru utilizatorii a căror popularitate este în crește $59.00 USD
Comision pentru reînnoire $79.00 USD

Comisionul nu se rambursează, indiferent de rezultatul procesului de verificare.

Fonduri rambursate sub formă de credit bonus

Într-unele cazuri, rambursarea taxelor poate fi efectuată sub formă de credit bonus. Acesta poate fi folosit doar pe site, putând fi doar retras sau transferat. Bonusul va expira în 90 de zile de la data primirii.

Promoția prin care nu se percep taxe

Comisioanele de proiect valabile pe platforma Freelancer, percepute freelancerilor care recomandă noilor angajatori să-și creeze cont pe Freelancer.com dacă nu au unul deja, vor fi reduse de la 10% la 0% în cazul tuturor proiectelor pe care freelancerul care trimite recomandarea le va realiza pentru angajatorul recomandat.

Această promoție presupune următoarele condiții:

 • Noii angajatori trebuie recomandați folosind anumite linkuri promoționale pe https://www.freelancer.com/no-commission.
 • Pentru înlăturarea oricăror dubii, comisionul redus la 0% pentru proiectele de pe platforma Freelancer se aplică doar în corelație cu noile servicii, prestate de către freelancerul care a aplicat la această promoție, pentru angajatorul la care face referire solicitarea. Noile proiecte trebuie să înceapă după ce angajatorul creează un cont nou pe Freelancer.com și învață să-l folosească.
 • În cadrul acestei promoții, reducerea comisioanelor pentru proiecte de la 10% la 0%, este valabilă doar pentru freelanceri. Toate celelalte taxe și tarife rămân neschimbate, incluzând dar nelimitându-se la comisioanele angajatorilor și taxele privind tranzacțiile.
 • Această promoție nu se aplică și în cazul concursurilor.
 • Pentru a asigura utilizarea corectă a promoției, platforma Freelancer își rezervă dreptul de a evalua clasificările angajatorilor ca angajatori noi. Angajatorii trebuie să fi lucrat și să fi plătit freelancerul care aplică pentru a folosi promoția, înainte de începerea acesteia, de exemplu de pe o altă platformă. Freelancerilor li se poate cere să ofere dovezi ale colaborării și plăților anterioare înainte de a deveni eligibili pentru reducerea comisionului. Pentru a fi eligibili pentru această promoție, angajatorii trebuie să nu fi avut un cont activ pe Freelancer.com, de pe care să fi fost efectuată vreo plată cu 6 luni înainte de crearea contului nou.
 • Toate celelalte aspecte ale Acordului de utilizare se aplică în continuare – consultă https://www.freelancer.com/about/terms.
 • Toate celelalte aspecte ale secțiunii „Taxe și comisioane” din cadrul Termenilor suplimentari se aplică în continuare. Consultă https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • Freelancer poate cere ca ambele părți implicate să-și completeze profilurile și/sau să-și confirme identitatea înainte ca plățile să fie trimise.
 • Platforma Freelancer poate solicita să fie completate corespunzător toate detaliile proiectelor pentru care se aplică o reducere a comisionului.
 • Promoția poate fi retrasă în cazul unui anumit utilizator, dacă se constată anulări, fraudă sau creditări, dacă platforma Freelancer consideră că există riscul ca fondurile să fie supuse anulării sau creditării, în cazul disputelor dintre angajator și freelancer sau din orice alt motiv.
 • Din respect față de utilizarea corectă a promoției și pentru a preveni fraudele, platforma Freelancer își rezervă dreptul de a interzice folosirea acestei promoții.
 • Pentru anchetarea fraudelor, precum și pentru managementul riscurilor și în alte scopuri similare, platforma Freelancer își rezervă dreptul de a solicita trimiterea unor informații suplimentare de către toți cei care aplică dorind să beneficieze de promoție.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a anula sau modifica promoția oricând.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a anula promoția în orice regiune, când consideră că oferirea acesteia devine ilegală în cazul vreunui rezident al regiunii respective.

Comision de 3% pentru oferta de preț

Comisioanele de pe platformă, percepute freelancerilor ale căror oferte de preț au fost alese de un client extern nou, vor fi reduse la valoarea de 3% în cazul oricărui proiect la care vor colabora freelancerii respectivi și clientul nou. Clienților externi noi, care acceptă o ofertă de preț, nu li se va percepe niciun comision pe platforma Freelancer.

 1. Expresia „Client nou” face referire la clienții care nu și-au mai creat cont pe Freelancer.com.
 2. Promoția nu este valabilă în cazul în care clienții au mai multe conturi pe Freelancer.com.

Această promoție presupune următoarele condiții:

 • Angajatorii noi trebuie să fie recomandați prin acceptarea unei oferte de preț și crearea unui cont pe parcursul procesului de acceptare.
 • Pentru a îndepărta dubiile, comisionul redus de 3% pentru proiectele acordate freelancerilor se aplică doar în cazul serviciilor prestate de freelancerul care a solicitat promoția pentru un anumit angajator. Activitatea trebuie să înceapă după ce angajatorul își creează un cont nou pe Freelancer.com, aceasta fiind demarată folosind noul cont.
 • Conform promoției, comisionul pentru proiect, în cazul freelancerului, se poate reduce doar de la 10 la 3%, în timp ce comisionul perceput clientului se reduce de la 3 la 0%. Toate celelalte taxe și tarife rămân neschimbate, inclusiv, dar fără a ne limita la taxele pentru tranzacții.
 • Această promoție nu se aplică și în cazul concursurilor.
 • Conform promoției, platforma Freelancer își rezervă dreptul să verifice angajatorii clasificați drept angajatori noi, pentru a se asigura că promoția este folosită corespunzător. Angajatorii care doresc să fie eligibili pentru promoție trebuie să nu fi avut un cont activ pe Freelancer.com, prin care să fi efectuat vreo plată în cele 6 luni de dinaintea creării contului respectiv.
 • Toate celelalte aspecte ale Acordului de utilizare rămân valabile – consultă https://www.freelancer.com/about/terms.
 • Toate celelalte aspecte ale secțiunii „Taxe și comisioane” din cadrul Termenilor suplimentari se aplică în continuare. Consultă https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • Înainte să fie trimise plățile, este posibil ca platforma Freelancer să solicite ambelor părți implicate să-și completeze profilurile și/sau să treacă de procesul de verificare a identității.
 • Este posibil ca platforma Freelancer să solicite ca detaliile oricărui proiect în cazul căruia se aplică reducerea comisionului să fie completate corespunzător.
 • Promoția poate fi retrasă în cazul unui anumit utilizator, dacă se observă anulări semnificative, fraudă sau rambursări, dacă platforma Freelancer consideră că există riscul ca fondurile să fie anulate sau rambursate, în cazul apariției unei dispute între angajator și freelancer sau din alte motive.
 • Platforma Freelancer își rezervă dreptul de a interzice utilizarea promoției dacă așa dorește, în vederea utilizării corecte a promoției și pentru a preveni fraudele suspectate.
 • Platforma Freelancer își rezervă dreptul de a solicita trimiterea unor informații suplimentare de către orice parte implicată, care aplică pentru a beneficia de promoție. Procedăm astfel pentru a ancheta fraudele și a gestiona riscurile, precum și în alte scopuri asociate.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a anula sau modifica promoția oricând.
 • Platforma Freelancer își rezervă dreptul de a anuleza promoția în orice regiune, dacă se stabilește că este sau devine ilegal să punem la dispoziție promoția pentru vreun rezident al regiunii respective.

Planurile de abonament

Pentru a determina taxele pe care le vei plăti pentru serviciile noastre, alege dintr-o varietate de planuri de abonament. Poți lucra pe site atât ca angajator, cât și ca freelancer, ca membru care beneficiază de gratuitate, sau poți obține beneficii suplimentare ca membru plătitor prin actualizarea la un plan de abonament cu plată.

Dacă nu sunt anulate, abonamentele se vor reînnoi fie lunar, fie anual, în ziua aniversară. În cazul în care nu ai fonduri suficiente, vom încerca să îți reînnoim abonamentul în termen de până la 30 zile, până când fondurile devin disponibile.

Îți poți anula abonamentul oricând de pe pagina setărilor utilizatorului, ceea ce va duce la încetarea facturării la sfârșitul perioadei abonamentului, fără costuri suplimentare.

Vizualizează planurile de abonament

Freelancer Corporativ

Actualizează-ți profilul alegând unul corporativ. Vei câștiga încrederea și credibilitatea de care ai nevoie pentru a-ți stimula dezvoltarea companiei.

La fel ca planurile de abonament de pe platforma Freelancer, contul corporativ poate fi un abonament anual sau lunar. De asemenea, poate fi anulat accesând pagina de setări pentru utilizatori, sistându-se astfel funcția de facturare la sfârșitul perioadei de valabilitate a abonamentului, fără costuri suplimentare.

Convertește într-un cont corporativ apăsând aici

Alte taxe

Proiecte

Taxele următoare sunt percepute opțional pentru servicii suplimentare, dacă nu se specifică altfel în funcție de beneficiile unui plan de abonament plătit:

Postarea unui proiect GRATUIT
Recomandat $11.89 USD
Urgent $11.89 USD
Privat $26.17 USD
Cu normă întreagă $273.69 USD
Serviciul de Recrutare $14.27 USD
Acord de confidențialitate (NDA) $26.17 USD
Acord de proprietate intelectuală $26.17 USD
Sigilat $11.89 USD
Prioritate $5.00 USD
Prelungire $11.89 USD

Concursuri

Taxele următoare sunt percepute opțional pentru servicii suplimentare, dacă nu se specifică altfel în funcție de beneficiile unui plan de abonament plătit:

Postarea unui concurs GRATUIT
Premierea în cadrul unui concurs GRATUIT
Premierea în cazul unor freelanceri suplimentari GRATUIT
Garantat GRATUIT
Recomandat $30.00 USD
Concurs de top $30.00 USD
Urgent $35.00 USD
Evidențiere $15.00 USD
Sigilat $30.00 USD
Privat $25.00 USD
Acord de confidențialitate (NDA) $20.00 USD
Prelungire Costuri:
3 zile = 15% din premiul concursului
5 zile = 20% din premiul concursului
7 zile = 30% din premiul concursului
14 zile = 40% din premiul concursului
21 de zile = 50% din premiul concursului
Jumătate din valoarea costurilor va fi folosită pentru a majora premiul concursului (rotunjit la cel mai apropiat număr întreg).

Taxe pentru oferte

Plasarea ofertelor pentru proiecte GRATUIT
Ofertă sponsorizată 0.75% din valoarea ofertei (minim $5.00 USD, maximum $20.00 USD)
Evidențierea ofertei $1.00 USD
Ofertă sigilată $0.10 USD

Taxe pentru înscrierea în concursuri

Depunerea unei intrări GRATUIT
Intrare sigilată $0.50 USD
Evidențierea intrării depuse $0.50 USD

Taxe pentru director

Sponsorizarea în director Ca selectat la momentul sponsorizării (minimum $50.00 USD)

Examene

Absolvirea unui examen Taxa variază în funcție de examen, fiind specificată înainte de achiziție. De regulă, examenul este fie gratuit, fie costă $5.00 USD, $10.00 USD sau $15.00 USD.

Taxă pentru serviciul de modificare a numelui de utilizator

Serviciul de modificare a numelui de utilizator O șansă unică de a-ți modifica numele de utilizator contra sumei de 99 USD. Află mai multe apăsând aici.

Taxe pentru tranzacții

Taxe de tranzacționare, percepute pentru folosirea cardului de credit, contului PayPal sau Skrill.* $0.30 USD + 2.3%
Depunere din contul bancar local GRATUIT
Transfer electronic internațional $15.00 USD
*Utilizatorii din Australia plătesc 0,30 AUD + 0,99% pentru tranzacțiile cu carduri de credit/debit.

Taxe pentru arbitraj

Taxa de arbitraj în cazul unei contestații privind plata intermediară este de $5.00 USD sau 5% (vei achita suma care este mai mare).

Sistemul nostru de soluționare a disputelor este conceput astfel încât să permită ambelor părți implicate să-și rezolve împreună problemele privind plățile intermediare, fără arbitraj.

După 4 zile de la depunerea contestației (sau 7 zile dacă aceasta a fost depusă de către un freelancer), oricare dintre părțile implicate poate solicita efectuarea contra cost a arbitrajului. Cealaltă parte implicată va avea atunci la dispoziție încă 4 zile pentru a plăti taxa aferentă, iar ambele părți vor putea trimite dovezi finale. Dacă cealaltă parte nu efectuează plata la timp, va pierde contestația.

Taxa de arbitraj va fi apoi rambursată câștigătorului contestației.

Taxă pentru activitățile desfășurate în afara site-ului

Pentru utilizatorii care au încălcat Termenii și condițiile comunicând și efectuând tranzacții în afara platformei, se va aplica o penalizare echivalentă cu 30% din bugetul maxim al proiectului sau sumei asupra căreia au căzut de acord.

Taxe pentru extragere

Taxele pot fi percepute opțional în funcție de metoda extragerii. Pot fi percepute taxe suplimentare de către terța parte care pune la dispoziție metoda de extragere.

Extragere Express $1.00 USD
PayPal $1.00 USD
Skrill (Moneybookers) $1.00 USD
Card de debit Payoneer $1.00 USD
Transfer electronic internațional $25.00 USD

Trebuie să extragi cel puțin 50 USD, valoare rămasă după perceperea comisioanelor.

Taxă pentru întreținere

Conturile utilizatorilor care nu s-au mai autentificat în ultimele șase luni vor suporta o taxă de mentenanță în valoare de până la 14.00 USD pe lună până când, fie contul este reziliat, fie este este reactivat pentru stocare, costuri privind lățimea benzii, servicii de asistență și costuri de gestionare pentru furnizarea serviciilor privind găzduirea profilului utilizatorului, stocarea portofoliului, listarea în directoare, furnizarea serviciului de angajare, stocarea fișierelor și a mesajelor. Aceste taxe vor fi returnate la cererea utilizatorilor care reactivează aceste servicii ulterior.

Taxe

Taxele se aplică în funcție de tarifele și regulamentele locale, definite în țara de rezidență/țara înregistrată de către utilizator.

Australia – taxa pe bunuri și servicii (GST) 10%
Chile – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 19%
Uniunea Europeană – taxa pe valoarea adăugată (TVA) VAT rates
India – taxa colectată la sursă (TCS) 1%
India – taxa dedusă la sursă (TDS) 1% / 5%
Mexic – reținerea taxei pe venit 1% / 20%
Mexic – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 16%
Rusia – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 20%
Elveția – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 7.7%

Rambursarea taxei de egalizare din India

Tratatul scutește freelancerii de obligațiile privind reținerile, pentru a îndepărta dubiile în ce privește taxa de legalizare. Nu trebuie să plătești această taxă, ci este vorba despre o rambursare.

Client Freelancer Cine plătește taxa Detaliile privind taxa
Rezident din India Rezident din India Freelancer Se percepe o sumă în valoare de 2% din veniturile brute ale freelancerului
Rezident din India Altele Client Se percepe o sumă în valoare de 2% din plățile intermediare brute ale clientului
Altele Rezident din India Freelancer Se percepe o sumă în valoare de 2% din veniturile brute ale freelancerului
Altele Altele Indisponibil Indisponibil

Client

Rezident din India

Freelancer

Rezident din India

Who Pays Levy

Freelancer

Detaliile privind taxa

Se percepe o sumă în valoare de 2% din veniturile brute ale freelancerului

Client

Rezident din India

Freelancer

Altele

Who Pays Levy

Client

Detaliile privind taxa

Se percepe o sumă în valoare de 2% din plățile intermediare brute ale clientului

Client

Altele

Freelancer

Rezident din India

Who Pays Levy

Freelancer

Detaliile privind taxa

Se percepe o sumă în valoare de 2% din veniturile brute ale freelancerului

Client

Altele

Freelancer

Altele

Who Pays Levy

Indisponibil

Levy Details

Indisponibil

* Platforma Freelancer și afiliații săi nu oferă consiliere fiscală, juridică sau contabilă. Acest material a fost pregătit doar în scopuri informaționale și nu este menit să ofere și nici să fie folosit pentru astfel de servicii. Trebuie să discuți cu proprii consilieri fiscali, juridici și contabili.

Acordul de utilizare

Taxele și comisioanele prezentate în această pagină se supun termenilor Acordului de utilizare al platformei Freelancer și politicilor asociate site-ului. Acordul de utilizare include și alți termeni importanți, deci trebuie citit integral. Mai ales secțiunea 22 a Acordului de utilizare menționează consecințele încălcării respectivului acord. Acele consecințe pot include amenzi pentru daune, pe care platforma Freelancer le va suporta ca urmare a unor acțiuni care încalcă Acordul de utilizare.