Taxele și tarifele de pe platforma Freelancer

Pentru angajatori

Proiecte

Pe Freelancer sunt gratuite înscrierea, postarea unui proiect, primirea ofertelor din partea freelancerilor, examinarea portofoliului freelancerului și discutarea cerințelor proiectului. Dacă acorzi proiectul și freelancerul îl acceptă, îți vom percepe o mică taxă de proiect în raport cu valoarea ofertei selectate, ca taxă pentru prezentare.

Costul și modul de percepere a acestei taxe depind de tipul proiectului.

În cazul proiectelor cu preț fix, dacă acorzi un proiect și toți freelancerii aleși îl acceptă, îți percepem o taxă de proiect în valoare de 3% sau $3.00 USD (o vei plăti pe cea mai mare). Dacă ulterior îi plătești freelancerului o sumă mai mare decât cea licitată inițial, îți vom percepe și o taxă pentru plățile suplimentare.

În cazul proiectelor orare, se percepe o taxă în valoare de 3% pentru fiecare plată pe care i-o efectuezi freelancerului.

Pentru rambursarea integrală a taxei, poți oricând să anulezi proiectul din meniu. Ai la dispoziție până la șapte (7) zile din momentul în care proiectul a fost acceptat.

Opțional, pot fi achiziționate actualizări pentru concursuri.

Concursuri

În momentul postării unui proiect, angajatorii trebuie să ofere fonduri echivalente cu premiul total al concursului. Îți garantăm că vei primi banii înapoi pentru premiul respectiv.

Dacă nu ești mulțumit(ă) de intrările depuse, garanția că primești banii înapoi îți conferă dreptul de a-ți obține fondurile în termen de până la 30 de zile de la încheierea concursului. Banii îți pot fi rambursați contactând serviciul de asistență.

Reține că rambursarea fondurilor nu este disponibilă în cazul „concursurilor garantate” și nu include actualizările pe care le-ai fi putut selecta pentru concursurile respective. Dacă ai ales deja o intrare câștigătoare și ai finalizat procesul de predare, în urma căruia a fost trimis premiul, nu ești eligibil(ă) pentru rambursarea fondurilor.

În cazul angajatorilor, nu se percep taxe pentru concursuri, la postarea și premierea din cadrul acestora.

Fiecare intrare suplimentară premiată va implica, de asemenea, oferirea premiului pentru intrarea respectivă.

Opțional, pot fi achiziționate actualizări pentru concursuri.

Servicii

La momentul comandării unui serviciu, angajatorii trebuie să pună la dispoziție fonduri echivalente cu valoarea totală a serviciului respectiv. Contravaloarea serviciului este protejată prin sistemul plăților intermediare. Trimite plata doar când ești pe deplin mulțumit(ă) de rezultatele obținute.

Pentru freelanceri

Pe platforma Freelancer, înregistrarea contului, crearea unui profil, selectarea aptitudinilor pentru proiectele care te interesează, încărcarea portofoliului, primirea notificărilor pentru proiecte, discutarea detaliilor proiectului cu angajatorul, plasarea ofertelor pentru proiecte (membrii care beneficiază de gratuitate primesc inițial 6 oferte pe lună) și înscrierea în concursuri sunt gratuite.

Opțional, pot fi achiziționate actualizări pentru oferte, care permit promovarea ofertelor.

Proiecte

În cazul proiectelor cu tarif fix, dacă ți se acordă un proiect și tu îl accepți, îți percepem o mică taxă de proiect, aferentă valorii ofertei selectate, ca taxă pentru prezentare. Dacă ulterior, ți se plătește o sumă mai mare decât cea licitată inițial, îți vom percepe și o taxă pentru plățile suplimentare.

În cazul proiectelor orare, taxa se percepe pentru fiecare plată pe care ți-o efectuează angajatorul.

Taxa pentru proiectele cu tarif fix este de 10% sau $5.00 USD (o vei plăti pe cea mai mare) și 10% în cazul proiectelor orare.

Concursuri

Depunerea intrărilor pentru un concurs este gratuită. Taxa pentru concurs de percepe când ești premiat(ă) în cadrul unui concurs. Această taxă este percepută când premiul este trimis, ceea ce se întâmplă după ce concursul ți-a fost acordat și procesul de predare a materialelor aferente intrării a fost finalizat în favoarea titularului concursului.

Taxa pentru concurs este de 10% sau $5.00 USD (o vei plăti pe cea mai mare).

Servicii

Dacă ulterior ești angajat(ă) pentru a presta serviciul respectiv, ți se va percepe o taxă de 20% din valoarea totală a acestuia. Taxa este percepută când serviciul este comandat prin intermediul unei rețineri din plata pe care o primești.

Programul Freelancer preferat

Dacă te-ai înscris în Programul freelancer preferat, ți se va percepe o taxă de proiect de 15% când ți se acordă și accepți un proiect cu agent de recrutare. Această taxă nu va fi percepută în avans, cum se întâmplă în cazul proiectelor obișnuite, ci atunci când primești plata.

Fonduri rambursate sub formă de credit bonus

Într-unele cazuri, rambursarea taxelor poate fi efectuată sub formă de credit bonus. Acesta poate fi folosit doar pe site, putând fi doar retras sau transferat. Bonusul va expira în 90 de zile de la data primirii.

Promoția prin care nu se percep taxe

Comisioanele de proiect valabile pe platforma Freelancer, percepute freelancerilor care recomandă noilor angajatori să-și creeze cont pe Freelancer.com dacă nu au unul deja, vor fi reduse de la 10% la 0% în cazul tuturor proiectelor pe care freelancerul care trimite recomandarea le va realiza pentru angajatorul recomandat.

Această promoție presupune următoarele condiții:

 • Noii angajatori trebuie recomandați folosind anumite linkuri promoționale pe https://www.freelancer.com/no-commission.
 • Pentru înlăturarea oricăror dubii, comisionul redus la 0% pentru proiectele de pe platforma Freelancer, se aplică doar în corelație cu noile servicii, prestate de către freelancerul care a aplicat la această promoție, pentru angajatorul la care face referire solicitarea. Noile proiecte trebuie să înceapă după ce angajatorul creează un cont nou pe Freelancer.com și învață să-l folosească.
 • În cadrul acestei promoții, reducerea comisioanelor pentru proiecte de la 10% la 0%, este valabilă doar pentru freelanceri. Toate celelalte taxe și tarife rămân neschimbate, incluzând dar nelimitându-se la comisioanele angajatorilor și taxele privind tranzacțiile.
 • Această promoție nu se aplică și în cazul concursurilor.
 • Pentru a asigura utilizarea corectă a promoției, platforma Freelancer își rezervă dreptul de a evalua clasificările angajatorilor ca angajatori noi. Angajatorii trebuie să fi lucrat și să fi plătit freelancerul care aplică pentru a folosi promoția, înainte de începerea acesteia, de exemplu de pe o altă platformă. Freelancerilor li se poate cere să ofere dovezi ale colaborării și plăților anterioare înainte de a deveni eligibili pentru reducerea comisionului. Pentru a fi eligibili pentru această promoție, angajatorii trebuie să nu fi avut un cont activ pe Freelancer.com, de pe care să fi fost efectuată vreo plată cu 6 luni înainte de crearea contului nou.
 • Toate celelalte aspecte ale Acordului de utilizare se aplică în continuare – consultă https://www.freelancer.com/about/terms.
 • Toate celelalte aspecte ale secțiunii „Taxe și tarife” din cadrul Termenilor suplimentari se aplică în continuare – consultă https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • Freelancer poate cere ca ambele părți implicate să-și completeze profilurile și/sau să-și confirme identitatea înainte ca plățile să fie trimise.
 • Freelancer poate cere ca detaliile oricărui proiect pentru care se aplică reducerea comisionului, să fie completate corespunzător.
 • Promoția poate fi retrasă în cazul unui anumit utilizator, dacă se constată anulări, fraudă sau creditări, dacă platforma Freelancer consideră că există riscul ca fondurile să fie supuse anulării sau creditării, în cazul disputelor dintre angajator și freelancer sau din orice alt motiv.
 • Din respect față de utilizarea corectă a promoției și pentru a preveni fraudele, platforma Freelancer își rezervă dreptul de a interzice folosirea acestei promoții.
 • Pentru anchetarea fraudelor, precum și pentru managementul riscurilor și în alte scopuri similare, platforma Freelancer își rezervă dreptul de a solicita trimiterea unor informații suplimentare de către toți cei care aplică dorind să beneficieze de promoție.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a anula sau modifica promoția oricând.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a anula promoția în orice regiune, când consideră că oferirea acesteia devine ilegală în cazul vreunui rezident al regiunii respective.

Planurile de abonament

Pentru a determina taxele pe care le vei plăti pentru serviciile noastre, alege dintr-o varietate de planuri de abonament. Poți lucra pe site atât ca angajator, cât și ca freelancer, ca membru care beneficiază de gratuitate, sau poți obține beneficii suplimentare ca membru plătitor prin actualizarea la un plan de abonament cu plată.

Dacă nu sunt anulate, abonamentele se vor reînnoi fie lunar, fie anual, în ziua aniversară. În cazul în care nu ai fonduri suficiente, vom încerca să îți reînnoim abonamentul în termen de până la 30 zile, până când fondurile devin disponibile.

Îți poți anula abonamentul oricând de pe pagina setărilor utilizatorului, ceea ce va duce la încetarea facturării la sfârșitul perioadei abonamentului, fără costuri suplimentare.

Vizualizează planurile de abonament

Alte taxe

Proiecte

Taxele următoare sunt percepute opțional pentru servicii suplimentare, dacă nu se specifică altfel în funcție de beneficiile unui plan de abonament plătit:

Postarea unui proiect GRATUIT
Recomandat $10.71 USD
Urgent $10.71 USD
Privat $22.61 USD
Cu normă întreagă $236.81 USD
Serviciul de Recrutare $11.31 USD
Acord de confidențialitate (NDA) $22.61 USD
Acord de proprietate intelectuală $22.61 USD
Sigilat $10.71 USD
Prioritate $5.00 USD
Prelungește $10.71 USD

Concursuri

Taxele următoare sunt percepute opțional pentru servicii suplimentare, dacă nu se specifică altfel în funcție de beneficiile unui plan de abonament plătit:

Postarea unui concurs GRATUIT
Premierea în cadrul unui concurs GRATUIT
Premierea în cazul unor freelanceri suplimentari GRATUIT
Garantat GRATUIT
Recomandat $30.00 USD
Concurs de top $30.00 USD
Urgent $35.00 USD
Evidențiere $15.00 USD
Sigilat $30.00 USD
Privat $25.00 USD
Acord de confidențialitate (NDA) $20.00 USD
Prelungește Costuri:
3 zile = 15% din premiul concursului
5 zile = 20% din premiul concursului
7 zile = 30% din premiul concursului
14 zile = 40% din premiul concursului
21 de zile = 50% din premiul concursului
Jumătate din valoarea costurilor va fi folosită pentru a majora premiul concursului (rotunjit la cel mai apropiat număr întreg).

Taxe pentru oferte

Plasarea ofertelor pentru proiecte GRATUIT
Ofertă sponsorizată 0.75% din valoarea ofertei (minim $5.00 USD, maximum $20.00 USD)
Evidențiază oferta $1.00 USD

Taxe pentru înscrierea în concursuri

Trimite o intrare GRATUIT
Intrare sigilată $0.50 USD
Evidențiază intrarea $0.50 USD

Taxe pentru director

Sponsorizarea în director Ca selectat la momentul sponsorizării (minimum $50.00 USD)

Examene

Absolvirea unui examen Taxa variază în funcție de examen, fiind specificată înainte de achiziție. De regulă, examenul este fie gratuit, fie costă $5.00 USD, $10.00 USD sau $15.00 USD.

Taxe pentru tranzacții

Taxe de tranzacționare, percepute pentru folosirea cardului de credit, contului PayPal sau Skrill.* $0.30 USD + 2.3%
Depunere din contul bancar local GRATUIT
Transfer electronic internațional $15.00 USD
*Utilizatorii din Australia plătesc 0,30 AUD + 0,99% pentru tranzacțiile cu carduri de credit/debit.

Taxe pentru arbitraj

Taxa de arbitraj pentru disputa privind plata intermediară este de $5.00 USD sau 5% (o vei plăti pe cea mai mare).

Sistemul nostru de soluționare a disputelor este conceput astfel încât să permită ambelor părți implicate să-și rezolve împreună problemele privind plățile intermediare, fără arbitraj.

După 4 zile de la depunerea disputei (sau 7 zile dacă disputa a fost depusă de către freelancer), oricare dintre părţile implicate poate alege să înainteze disputa către arbitrajul plătit. Cealaltă parte va avea atunci la dispoziție 4 zile suplimentare pentru a accepta să plătească această taxă și pentru ambele părți să trimită dovezi definitive. Dacă cealaltă parte nu efectuează plata la timp, va pierde disputa.

Taxa de arbitraj va fi apoi rambursată câștigătorului disputei.

Taxe pentru extragere

Taxele pot fi percepute opțional în funcție de metoda extragerii. Pot fi percepute taxe suplimentare de către terța parte care pune la dispoziție metoda de extragere.

Extragere Express GRATUIT
PayPal GRATUIT
Skrill (Moneybookers) GRATUIT
Card de debit Payoneer GRATUIT
Transfer electronic internațional $25.00 USD

După perceperea taxelor, valoarea minimă acceptată în cazul extragerii, este de 30 USD.

Taxă pentru întreținere

Conturile utilizatorilor care nu s-au mai conectat în ultimele șase luni vor suporta o taxă de întreținere în valoare de până la 10 USD pe lună până când, fie contul este reziliat, fie este este reactivat pentru stocare, costuri privind lățimea benzii, servicii de asistență și costuri de gestionare pentru furnizarea serviciilor privind găzduirea profilului utilizatorului, stocarea portofoliului, listarea în directoare, furnizarea serviciilor de angajare, stocarea fișierelor și a mesajelor. Aceste taxe vor fi rambursate la cererea utilizatorilor care reactivează aceste servicii ulterior.

Taxe

Taxele se aplică în funcție de tarifele și regulamentele locale, definite în țara de rezidență/țara înregistrată de către utilizator.

Australia – taxa pe bunuri și servicii (GST) 10%
Chile – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 19%
Uniunea Europeană – taxa pe valoarea adăugată (TVA) VAT rates
India – taxa colectată la sursă (TCS) 1%
India – taxa dedusă la sursă (TDS) 1% / 5%
Mexic – reținerea taxei pe venit 1% / 20%
Mexic – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 16%
Rusia – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 16.67%
Elveția – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 7.7%

Rambursarea taxei de egalizare din India

Tratatul scutește freelancerii de obligațiile privind reținerile, pentru a îndepărta dubiile în ce privește taxa de legalizare. Nu trebuie să plătești această taxă, ci este vorba despre o rambursare.

Client Freelancer Cine plătește taxa Detaliile privind taxa
Rezident din India Rezident din India Freelancer Se percepe un procentaj de 2% din veniturile brute ale freelancerului
Rezident din India Altele Client Se percepe un procentaj de 2% din plățile intermediare brute ale clientului
Altele Rezident din India Freelancer Se percepe un procentaj de 2% din veniturile brute ale freelancerului
Altele Altele Indisponibil Indisponibil

Client

Rezident din India

Freelancer

Rezident din India

Who Pays Levy

Freelancer

Detaliile privind taxa

Se percepe un procentaj de 2% din veniturile brute ale freelancerului

Client

Rezident din India

Freelancer

Altele

Who Pays Levy

Client

Detaliile privind taxa

Se percepe un procentaj de 2% din plățile intermediare brute ale clientului

Client

Altele

Freelancer

Rezident din India

Who Pays Levy

Freelancer

Detaliile privind taxa

Se percepe un procentaj de 2% din veniturile brute ale freelancerului

Client

Altele

Freelancer

Altele

Who Pays Levy

Indisponibil

Levy Details

Indisponibil

* Platforma Freelancer și afiliații săi nu oferă consiliere fiscală, juridică sau contabilă. Acest material a fost pregătit doar în scopuri informaționale, și nu este menit să ofere și nici să fie folosit pentru astfel de consilieri. Trebuie să discuți cu proprii consilieri fiscali, juridici și contabili.

Acordul de utilizare

Taxele și tarifele prezentate în această pagină se supun termenilor Acordului de utilizare al platformei Freelancer și politicilor asociate site-ului. Acordul de utilizare include alți termeni importanți și trebuie citit integral. Mai ales secțiunea 22 a Acordului de utilizare menționează consecințele încălcării respectivului acord. Acele consecințe pot include amenzi pentru daune pe care Freelancer le va suporta ca urmare a unor acțiuni care încalcă Acordul de utilizare.