Taxe și tarife Freelancer

Pentru angajatori

Proiecte

Pe Freelancer sunt gratuite înscrierea, postarea unui proiect, primirea ofertelor din partea freelancerilor, revizuirea portofoliului freelancerului și discutarea cerințelor proiectului. Dacă alegi să acorzi proiectul și freelancerul îl acceptă, îți vom percepe o mică taxă de proiect în raport cu valoarea ofertei selectate, ca taxă de introducere.

Costul și modul de percepere a acestei taxe depind de tipul proiectului.

Pentru proiectele cu preț fix, se percepe o taxă de 3% sau $3.00 USD (oricare dintre acestea este mai mare) în momentul în care proiectul pe care l-ai atribuit a fost acceptat de freelancerul ales. Dacă ulterior îi vei plăti freelancerului mai mult decât suma licitată inițial, vom percepe, de aseamenea, o taxă de proiect în cazul plăților excedentare.

Pentru proiecte orare o taxă de 3% este reținută din fiecare plată pe care o efectuezi pentru freelancer.

Poți oricând să anulezi proiectul din meniu pentru până la șapte (7) zile din momentul în care proiectul a fost acceptat pentru returnarea intregrala a taxei.

Opțional, pot fi achiziționate upgradări pentru concurs.

Concursuri

În momentul postării unui proiect, angajatorii trebuie să ofere fonduri echivalente cu premiul total al concursului. Avem o Garanție că îți vei primi banii înapoi pentru premiul respectiv.

Garanţia că primeşti banii înapoi îți conferă dreptul de a-ți obține fondurile în termen de până la 30 de zile de la închiderea concursului dacă nu ești mulțumit de intrările depuse. Banii îți pot fi returnați contactând Serviciul de Asistență.

Reține că returnarea fondurilor nu este disponibilă pentru 'Concursule garantate' și nu include upgradările pe care le-ai fi putut selecta pentru concurs. Dacă ai ales deja o intrare câștigătoare și ai finalizat procesul de predare, în urma căruia a fost eliberat premiul, nu ești eligibil pentru returnarea fondurilor.

Nu există taxe de concurs pentru angajatori, la postarea și acordarea concursului.

Fiecare intrare suplimentară premiată va necesita, de asemenea, plata premiului pentru acea intrare.

Opțional, pot fi achiziționate upgradări pentru concurs.

Servicii

La momentul comandării unui serviciu, angajatorii trebuie să furnizeze fonduri echivalente cu prețul total al serviciului respectiv. Contravaloarea serviciului este protejată de sistemul de plăților intermediare. Eliberează plata doar când ești 100% mulțumit(ă) de rezultatele obținute.

Pentru freelanceri

Înscrierea, crearea unui profil, selectarea aptitudinilor pentru proiectele care te interesează, încărcarea portofoliului, primirea notificărilor pentru proiecte, discutarea detaliilor proiectului cu angajatorul, plasarea ofertelor pentru proiecte (membrii gratuiți primesc inițial 6 oferte pe lună) și înscrierea în concursuri sunt gratuite pe Freelancer.

Opțional, pot fi achiziționate actualizări privind ofertele, care permit promovarea unei oferte.

Proiecte

În cazul proiectelor cu preț fix, dacă ți se acordă un proiect și tu îl accepți, îți vom percepe o mică taxă de proiect, aferentă valorii ofertei selectate, ca taxă de introducere. Dacă ulterior ești plătit cu o sumă mai mare decât suma licitată inițial, îți vom percepe o taxă pentru plățile suplimentare.

În cazul proiectelor cu ora, taxa se percepe pentru fiecare plată efectuată pentru tine de către angajator.

Taxa pentru proiectele cu preț fix este de 10% sau $5.00 USD (o vei plăti pe cea mai mare) și 10% în cazul proiectelor orare.

Concursuri

Depunerea intrărilor pentru un concurs este gratuită. Taxa pentru concurs de aplică atunci când ești premiat în cadrul unui concurs. Această taxă este percepută când premiul este eliberat, ceea ce se întâmplă după ce concursul ți-a fost acordat și procesul de predare a materialelor aferente intrării a fost finalizat în favoarea titularului concursului.

Taxa pentru concurs este de 10% sau $5.00 USD (o vei plăti pe cea mai mare).

Servicii

Dacă ulterior ești angajat(ă) pentru a presta acel Serviciu, ți se va percepe o taxă de 20% din valoarea totală a acestuia. Taxa este percepută când serviciul este comandat prin intermediul unei deduceri din plata pe care o primești.

Programul freelancer preferat

Dacă te-ai înscris în Programul freelancer preferat, ți se va percepe o taxă de proiect de 15% când ți se acordă și accepți un proiect cu agent de recrutare. Această taxă nu va fi percepută în avans, cum se întâmplă în cazul proiectelor obișnuite, ci atunci când primești plata.

Fonduri rambursate sub formă de Credit Bonus

Într-unele cazuri, returnarea taxelor poate fi efectuată sub formă de credit bonus. Acest bonus poate fi folosit doar pe site și poate fi doar retras sau transferat. Bonusul va expira în 90 de zile de la data primirii.

Promoția 0% taxe

Comisioanele de proiect valabile pe platforma Freelancer, percepute freelancerilor care recomandă noilor angajatori să-și creeze cont pe Freelancer.com dacă nu au unul deja, vor fi reduse de la 10% la 0% în cazul tuturor proiectelor pe care freelancerul care trimite recomandarea le va realiza pentru angajatorul recomandat.

Se supune următoarelor condiții:

 • Noii angajatori trebuie recomandați folosind anumite linkuri promoționale pe https://www.freelancer.com/no-commission.
 • Pentru înlăturarea oricăror dubii, comisionul redus la 0% pentru proiectele freelancer, se aplică doar în corelație cu noile servicii, prestate de către freelancerul care a aplicat cu succes la această promoție, pentru angajatorul la care face referire cererea. Noile proiecte trebuie să înceapă după ce angajatorul creează un nou cont pe Freelancer.com și învață să-l folosească.
 • În cadrul acestei promoții, reducerea comisioanelor pentru proiecte de la 10% la 0%, este valabilă doar pentru freelanceri. Toate celelalte taxe și tarife rămân neschimbate, incluzând dar nelimitându-se la comisioanele angajatorilor și taxele privind tranzacțiile.
 • Această promoție nu se aplică și concursurilor.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a evalua clasificările angajatorilor ca noi angajatori pentru a asigura utilizarea corectă a acestei promoții. Angajatorii trebuie să fi lucrat și să fi plătit freelancerul care aplică pentru a utiliza această promoție, înainte de începerea promoției, de exemplu de pe o altă platformă. Freelancerilor li se poate cere să ofere dovezi ale colaborării și plăților anterioare înainte de a deveni eligibili pentru reducerea comisionului. Pentru a fi eligibili pentru această promoție, angajatorii trebuie să nu fi avut un cont activ pe Freelancer.com, de pe care să fi fost efectuată vreo plată cu 6 luni înainte de crearea noului cont.
 • Toate celelalte aspecte ale Acordului de utilizare se aplică în continuare – consultă https://www.freelancer.com/about/terms.
 • Toate celelalte aspecte ale secțiunii „Taxe și tarife” din cadrul Termenilor suplimentari se aplică în continuare – consultă https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • Freelancer poate cere ca ambele părți să-și completeze profilurile și/sau să-și verifice identitatea înainte ca plățile să fie eliberate.
 • Freelancer poate cere ca detaliile oricărui proiect pentru care se aplică reducerea comisionului, să fie finalizat corespunzător.
 • Promoția poate fi retrasă unui anumit utilizator, dacă se constată anulări, fraudă sau creditări, dacă Freelancer consideră că există un risc ca fondurile să fie supuse anulării sau creditării, în caz de dispute între angajator și freelancer sau din orice alt motiv.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a interzice utilizarea acestei promoții, în ceea ce privește utilizarea corectă a promoției și pentru a preveni fraudele suspecte.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a solicita trimiterea unor informații suplimentare de către toți cei care aplică dorind să beneficieze de această promoție, pentru investigarea fraudei, precum și pentru managementul riscurilor și alte scopuri similare.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a anula sau modifica această promoție oricând.
 • Freelancer își rezervă dreptul de a anula promoția în orice regiune în cazul în care consideră că devine ilegală oferirea promoției oricărui rezident al acelei regiuni.

Planuri pentru statutul de membru

Selectează dintr-o varietate de planuri de abonament pentru a determina taxele pe care le vei plăti pentru serviciile noastre. Poți lucra pe site atât ca angajator, cât și ca freelancer, ca membru gratuit, sau poți obține beneficii suplimentare ca membru plătitor prin actualizarea la un plan de abonament cu plată.

Abonamentele se vor reînnoi fie lunar, fie anual, în ziua aniversară, dacă nu sunt anulate. În cazul în care nu ai fonduri suficiente, vom încerca să îți reînnoim abonamentul în termen de până la 30 zile, până când fondurile devin disponibile.

Îți poți anula abonamentul oricând de pe pagina setărilor utilizatorului, ceea ce va duce la încetarea facturării la sfârșitul perioadei abonamentului, fără costuri suplimentare.

Vizualizează planurile de abonament

Alte taxe

Proiecte

Taxele următoare sunt percepute opțional pentru servicii suplimentare, dacă nu se specifică altfel în funcție de beneficiile unui plan de abonament plătit:

Postarea unui proiect GRATUIT
Prezentat $10.71 USD
Urgent $10.71 USD
Privat $22.61 USD
Cu normă întreagă $236.81 USD
Serviciul de Recrutare $11.31 USD
Acord de confidențialitate (NDA) $22.61 USD
Acord de proprietate intelectuală $22.61 USD
Sigilat $10.71 USD
Prioritate $5.00 USD
Extinde $10.71 USD

Concursuri

Taxele următoare sunt percepute opțional pentru servicii suplimentare, dacă nu se specifică altfel în funcție de beneficiile unui plan de abonament plătit:

Postare concurs GRATUIT
Premiere concurs GRATUIT
Acordare către freelanceri suplimentari GRATUIT
Garantat GRATUIT
Prezentat $30.00 USD
Concurs de Top $30.00 USD
Urgent $35.00 USD
Evidențiază $15.00 USD
Sigilat $30.00 USD
Privat $25.00 USD
Acord de confidențialitate (NDA) $20.00 USD
Extinde Costuri:
3 zile = 15% din premiul concursului
5 zile = 20% din premiul concursului
7 zile = 30% din premiul concursului
14 zile = 40% din premiul concursului
21 de zile = 50% din premiul concursului
Jumătate din costuri vor fi folosite pentru a mări premiul concursului (rotunjit la cel mai apropiat număr întreg).

Taxe ofertă

Plasare oferte pentru proiecte GRATUIT
Ofertă sponsorizată 0.75% din suma ofertei (minim $5.00 USD, maxim $20.00 USD)
Evidențiază oferta $1.00 USD

Taxe intrare în concurs

Trimite o intrare GRATUIT
Intrare sigilată $0.50 USD
Evidențiază intrare $0.50 USD

Taxe director

Sponsorizare Director Ca selectat la momentul sponsorizării (minim $50.00 USD)

Examene

Absolvire examen Taxa variază în funcție de examen, fiind specificată înainte de achiziție. De regulă, examenul este fie gratuit, fie costă $5.00 USD, $10.00 USD sau $15.00 USD.

Taxe de Tranzacţie

Taxe de tranzacționare percepute pentru utilizarea cardului de credit, PayPal sau Skrill.* $0.30 USD + 2.3%
Depunere din contul bancar local GRATUIT
Transfer Electronic Internaţional $15.00 USD
*Utilizatorii australieni plătesc 0,30$ AUD + 0,99% pentru tranzacțiile cu carduri de credit/debit.

Taxe de Arbitraj

Taxa de arbitraj pentru disputa privind plata intermediară este de $5.00 USD sau 5% (o vei plăti pe cea mai mare).

Sistemul nostru de soluționare a disputelor este conceput astfel încât să permită ambelor părți să-și rezolve împreună problemele privind plățile intermediare, fără arbitraj.

După 4 zile de la depunerea disputei (sau 7 zile dacă disputa a fost depusă de către freelancer), oricare dintre părţile implicate poate alege să înainteze disputa către arbitrajul plătit. Cealaltă parte va avea atunci la dispoziție 4 zile suplimentare pentru a accepta să plătească această taxă și pentru ambele părți să trimită dovezi definitive. Dacă cealaltă parte nu efectuează plata la timp, va pierde disputa.

Taxa de arbitraj va fi apoi returnată câștigătorului disputei.

Taxe de retragere

Taxele pot fi percepute opțional în funcție de metoda de retragere. Pot fi percepute taxe suplimentare de către terţa parte care oferă metoda de retragere.

Retragere Express GRATUIT
PayPal GRATUIT
Skrill (Moneybookers) GRATUIT
Card de debit Payoneer GRATUIT
Transfer Electronic Internaţional $25.00 USD

Retragerea minimă acceptată, după perceperea taxelor, este de 30$ USD.

Taxă de întreținere

Conturile utilizatorilor care nu s-au mai autentificat în ultimele șase luni vor suporta o taxă de mentenanță în valoare de până la 10$ USD pe lună până când, fie contul este reziliat, fie este este reactivat pentru stocare, costuri privind lățimea benzii, servicii de asistență și costuri de gestionare pentru furnizarea serviciilor privind găzduirea profilului utilizatorului, stocarea portofoliului, listarea în directoare, furnizarea serviciului de angajare, stocarea fișierelor și a mesajelor. Aceste taxe vor fi returnate la cererea utilizatorilor care reactivează aceste servicii ulterior.

Taxe

Taxele se aplică în funcție de tarifele și regulile locale, definite în funcție de țara de rezidență/țara înregistrată a utilizatorului.

Australia – taxa pe bunuri și servicii (GST) 10%
Chile – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 19%
Uniunea Europeană – taxa pe valoarea adăugată (TVA) VAT rates
India – taxa colectată la sursă (TCS) 1%
Mexic – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 16%
Rusia – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 20%
Elveția – taxa pe valoarea adăugată (TVA) 7.7%

Acord de utilizare

Taxele și tarifele prezentate în această pagină se supun termenilor Acordului de utilizare al platformei Freelancer și politicilor asociate site-ului. Acordul de utilizare include alți termeni importanți și trebuie citit integral. Mai ales secțiunea 22 a Acordului de utilizare menționează consecințele încălcării respectivului acord. Acele consecințe pot include amenzi pentru daune pe care Freelancer le va suporta ca urmare a unor acțiuni care încalcă Acordul de utilizare.