Închis

Comportamentul românului în funcție de regiune

Românii, ultimii latini din sud-estul Europei Centrale, înconjurați de slavi, barbari, baclava și Dunăre. Acești iubitori cu patos, cu tărie în vene sunt oameni cu așa multă credință până și sub unghii. De mici copii suntem hrăniți cu forță de muncă și simultan cu lapte.

Fiind mulți și urâcioși între noi, Dumnezeu ne-a împarțit în regiuni ca să nu ne omorâm între noi. Așa au aparut:Moldova, Muntenia, Dobrogea, Banat-Crișana, Ardealul, Oltenia, Maramureș și Bucovina ( O Moldova mai mică).

Să începem cu "Drink Land", frumoasa Moldova. Cele mai frumoase femei aici s-au născut, alături de câteva delicatese minunate, pentru că pe lângă frumusețe, iubirea merge prima dată prin stomac. Nimeni nu face mai bine celebrele “Poale-n brâu ". De asemenea mai sunt :Pârjoalele, Mucenicii, Tochiturile moldovenești și nu am mai continuat ca am fost să mănânc deja. Bărbații sunt mari întreprinzători, din vorbele lor pare că știu să repare o mașină cu ochii închiși fără mâini și fără să o atingă, de asta sunt multe vulcanizări în Moldova. Lăsând gluma la o parte moldovenii sunt generoși, grijulii, glumeți, știu să petreacă și când totul merge prost și le place băutura, unora mai mult (Vaslui) altora puțin mai regulat.

Muntenia sau "E oaia mea", frumoasa Câmpie a Bărăganului, Bucureștiului aglomerat dar plin de orice, ce ascunde istoria oamenilor patriotici și nepatriotici. Dușmani sau prieteni cu Occidentul sau cu Orientul, muntenii au știut să se adapteze la orice mediu și să aducă Occidentul și Orientul combinat în capitală. Mereu descurcăreți, într-o căutare continuă de orizonturi cu minte multă și cu femei iubitoare care îi urmează pe bărbați, uneori chiar și în alte țări din păcate. Mereu cu ochiul pe brânză, cașcaval, "dinero", mălai și toate aceste alimente ce creează dependență, în căutare veșnică de Nirvana sau "Miorița aia blanao".

Dobrogea sau "Cazare, cazare băiatul?"

Acest tărâm frumos al Deltei Dunării și al ieșirii la Marea Neagră ascunde lipoveni pescari, tătari călăreți și români ce vând porumb fiert pe litoral. Acest complex de stațiuni la malul Mării Negre aduce români de pretutindeni pentru voie bună și distracție ca în povești. Dobrogenii sunt cei mai petrecăreți români. Adevărul e că și soarele îi prăjește,iar peștele merge cu vinul alb mereu. Ca oameni știu de mici să pescuiască, să înoate, să gătească peștele, să văslească, să salveze oameni de la înec... Ce să mai?! Sunt adevărați "borfași de mare".

Se îndrăgostesc repede cu așa femei frumoase și deosebite, iar flacăra iubirii ține veșnic ca focul de tabără al boemilor din Vama Veche.

Ardealul sau "Tărâmul lui Dracula", acest loc frumos împânzit de munți, văi, dealuri, râuri, cascade și colțuri de Rai i-a șocat pe românii de aici astfel încât de atunci le admiră una câte una, bucurându-se în slow motion (așa cum le-a rămas și vocabularul). Cercetătorii britanici au demonstrat că un oltean zice 3 cuvinte în 10 secunde iar echivalentul ardelenilor e de 3 cuvinte în 3 minute. În schimb aceștia chiar sunt pâinea toast a lui Dumnezeu, având suflet și inimă bună. Femeile sunt calde în priviri și pentru copiii lor sunt o combinație de ursoaică și leoaică. Sunt genul de oameni care te-ar ajuta sa treci strada chiar dacă mergi și vezi mai bine ca ei. Sunt pașnici, până și înjurătura lor:"Să te chiș în freză" e un fel de alint de la bunica.

Oltenia sau "Planeta șmecheriei" este regiunea unde românașii cu căciulă de astrahan s-au născut pe fugă ;cei mai rapizi în vorbire, șmecherie și mânuire de cuțite. Cum la greci se sparg farfuriile pentru noroc, la olteni se sparg cuțitele. Aici femeile se numesc muieri și coțohârle. Prazul se servește dimineața, la prânz și seara. Tot aici s-au auzit prima dată cuvintele :samsar, bișnițar, panacotar. Frumosul rău Argeș curge așa limpede precum mințile ambițioșilor olteni. Aceștia sunt oameni gospodari și vizionari înnăscuți. Femeile oltence sunt la fel de frumoase și puternice ca bărbații lor, câteodată prea puternice.

Maramureș sau "Punem smântână în orice".

Această regiune din nordul țării România este o combinație de moldoveni cu ardeleni :fabrică alcool, beau alcool dar tot vorbesc încet de parcă nu au băut. Acești oameni sunt aproape mereu roșii în obraji, cu mult bun simț, de au și un cimitir vesel la Săpânța ca spiritele să urce cu bucurie. După ce ești plimbat cu "mocănița" prin munți, te așteaptă Moș Gheorghe într-o casă cu arhitectură veche pe exterior și design modern pe interior, cu un păhărel bun de horincă făcută în casă. Aici oamenii se iau de tineri și își iau binecuvântarea de la părinți. Nunta e tradițională (din cap până în picioare) respectându-se din moși strămoși. Orice fel de mâncare conține smântână sățioasă, borș, fasole, ciulama, aperitiv și apă dacă vrei. Oameni buni cu frică de datini.

Bucovina sau "Cucul mereu cântă" este o regiune semi-moldovenească ;tot se bea dar se merge mai des ca în Moldova în biserică. Bun venit în cel mai vechi pământ romanesc unde echilibrul naturii domnește fericit, iar oamenii blânzi își duc traiul. De la primele mănăstiri - la primii întemeietori și oameni ai poporului. Faimoasele brânzeturi din Suceava sunt maturate de oameni modești și sinceri. Doamnele sunt frumoase, deștepte și parcă pitorești în acest plai cu flori ca într-un tablou.

Ultima regiune, dar nu cea din urmă :Banat-Crișana sau "Fala vestului". Această regiune a fost influențată de Occident prin oameni și mentalități. Trăind cu nemții, le-a creat un bun simț și o educație vestica. Acești oameni sunt mândrii de regiunea lor, ieșind în evidență oriunde s-ar duce. Femei enigmatice cu patriotism în sânge și bărbați cu răbdare de fier conviețuiesc pe acest meleag.

Aceste regiuni alcătuiesc mândrii zori ai meleagului românesc.

România, frumoasă țară, împărțită între munți și ape, porturi și tradiții, lupte și victorii, Decebal și Traian, rămâne în inimile oricui, îi trece pragul, dar mai ales celor care șed să-i simtă suflarea.

Aptitudini: Article Writing

Vezi mai multe: các tay máy freelancer sài gòn, diễn đàn facebook marketing, diễn đàn freelancer, dự án freelance, dự án freelancer, dự án outsource android, endüstriyel ürün tasarımı, fotoğrafın üstüne yazı yazma online, fotoğrafın üzerine yazı yazma online, freelancer ön ödemeli mi, locuri de muncă graphic designer în cluj napoca cluj, newnation project manager emplois à n djamena, Dự án thầu, quản lý dự án, dự án, Düğün, traducci.ón, đồ án, român, Đón

Despre angajator:
( 0 recenzii ) Sibiu, Romania

ID Proiect: #23465675

3 freelanceri licitează în medie 14€ pentru acest proiect

Robertfre2

buna ziua, sunt pregatit pentru a incepe proiectul dumneavoastra astept raspunsul cu mai multe detalii freelancer

%bids___i_sum_sub_35%%project_currencyDetails_sign_sub_36% EUR în 2 zile
(0 recenzii)
0.0
andronachegabrie

Imi place mult sa citesc Relevant Skills and Experience Imi plac cărțile, imi place sa redactez articole si sa desenez ideii de mobilier

%bids___i_sum_sub_32%%project_currencyDetails_sign_sub_33% EUR în 1 zi
(0 recenzii)
0.0
tfgbrl7

I am a young man searching for a workplace in writing domain. I am in highschool, so I have a lot of free time. I can finish this project in time. I was a writer in the school newspaper, and I got some medals for that. Mai multe

%bids___i_sum_sub_32%%project_currencyDetails_sign_sub_33% EUR în 1 zi
(0 recenzii)
0.0