Închis

PROIECT FACULTATE baze de date .net/java AVANSAT !! (doar romani va rog!)

Este o tema pentru facultate la un curs "Modele Formale de Concurenta si Comunicatii", deci e nevoie de o aplicatie mai mult demonstrativa, in c# cu 2 baze de date preferabil, concurenta + alte detalii de implementat:

!!!!! NU LICITA DACA NU AI CITIT TOT TEXTUL !!!!! Aplicatia trebuie terminata pana luni !

Proiect - o aplicatie concurenta distribuita la alegerea studentului. Aplicatia trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

- sa fie distribuita, dar nu simpla, client-server, ci pe mai multe nivele (client/web - business/middleware - date etc.).

- sa implice aspecte de concurenta la nivel de date externe manipulate (i.e. tranzactii in baze de date).

- sa foloseasca doua baza de date diferite (cel putin 3 tabele) si sa se foloseasca tranzactii distribuite. (nu este obligatoriu sa fie 2 servere distincte de baze de date)

- sa aiba cel putin 6-8 operatii/cazuri de utilizare.

- Foarte important: Sa implementeze o tranzactie distribuita la nivel aplicatie.

Adica veti considera ca o tranzactie nu consta din operatii de read() si write() de pagini de memorie, ci veti considera o tranzactie ca fiind formata din operatii SQL simple (minim 3 instructiuni SQL - insert, delete, update, select) desigur, aceste operatii SQL vor opera pe tabele diferite. Trebuie sa asigurati, la nivel aplicatie, proprietatile ACID ale acestei tranzactii. Cu alte cuvinte sa se implementeze urmatoarele:

- un algoritm de planificare (i.e. algoritm de controlul concurentei) din cele discutate la curs (bazat pe blocari sau pe ordonari, timestamp-uri etc.);

algoritmul de planificare sa fie distribuit (e.g. 2 Phase Commit, 2 Phase Locking distribuit sau o forma distribuita de ordonare timestamp) si aplicatia sa foloseasca 2 baze de date. ca sa-mi demonstrezi ca ai citit tot textul de aici, te rog sa iti incepi licitatia pe freelancer la proiect cu cuvantul CUCURIGU ;)

Cei care implementati planificare bazata pe ordonarea timestamp-urilor trebuie sa implementati obligatoriu si un mecanism de multiversionare si sa reporniti automat orice tranzactie la care planificatorul ii da abort.

un mecanism de rollback discutat la curs (multivesiuni, rollback pentru fiecare instructiune SQL simpla etc.)

un mecanism de commit (poate fi gandit impreuna cu cell de rollback)

un mecanism de detectie si rezolvare a deadlock-urilor (grafuri/liste de conflicte etc.)

- Atentie: Focus-ul aplicatiei trebuie sa cada pe implementarea sistemului tranzactional, nu pe cazuri de utilizare, intrefata web sau frameworkuri pe care le-ati folosit. Puteti folosi framework-uri care sa va usureze munca (e.g. Hibernate sau alt JPA, Spring, .NET MVC etc.), dar nu trebuie sa folositi nici un fel de suport tranzactional de la acestea.

BUGET: 50euro

Aptitudini: .NET, Programare C#, Java, Arhitectură software, SQL

Vezi mai multe: proiect java facultate, proiect baza date java, web tema, ul freelancer, spring freelancer, sau 6, proiect freelancer, pagini de freelancer, opera freelancer, o&g freelancer, net framework freelancer, mvc web freelancer, munca de freelancer, la care, freelancer web java, freelancer ul, freelancer tema, freelancer suport, freelancer sql net, freelancer si

Despre angajator:
( 10 recenzii ) Cluj-Napoca, Romania

ID Proiect: #5382043