Prezintă

Provocarea TARGETED („Programul pentru modificarea țintită a genomului”) –
Predarea unui serviciu de editare

Înregistrează-te chiar acum PREZENTARE GENERALĂ CUM SĂ TE ÎNSCRII ÎN CONCURS JURIZARE ȘI PREMII REGULAMENT CONTACT FIȘIERE ȘI ÎNTREBĂRI FRECVENTE ȘTIRI PREZENTARE GENERALĂ CUM SĂ TE ÎNSCRII ÎN CONCURS JURIZARE ȘI PREMII REGULAMENT CONTACT FIȘIERE ȘI ÎNTREBĂRI FRECVENTE ȘTIRI

Prezentarea generală a provocării

Premiu în valoarea totală de 6.000.000 USD
Editarea genomului are potențialul de a trata bolile genetice chiar de la sursă, prin corectarea tiparelor genetice defectuoase din celulele noastre. Institutul Național pentru Sănătate (NIH) a demarat Provocarea TARGETED (Targeted Genome Editor Delivery – „Programul pentru modificarea țintită a genomului”), pentru a stimula tehnologiile de editare a genomului prin găsirea unor soluții inovatoare, care să livreze agenții de editare a genomului către celulele somatice. La această Provocare pot participa grupurile sau echipele calificate din cadrul organizațiilor sau instituțiilor, în special cele din domeniul editării genomului sau a creării agenților de livrare. Provocarea se va desfășura în trei faze: Înregistrarea propunerilor, Datele preliminare și apoi Datele finale, testarea independentă și validarea.

Provocarea își propune să îmbunătățească tehnologiile folosite în două domenii țintă:
1. Sistemul programabil de distribuție pentru modificări genetice.
Soluțiile pentru Domeniul țintă 1 trebuie să creeze un sistem de distribuție foarte eficient și programabil, care să permită transmiterea agenților de editare a genomului astfel încât să vizeze anumite țesuturi sau tipuri de celule. Soluțiile respective trebuie să aibă minimum 3 configurații și să fie cel puțin la fel de eficiente ca actuala tehnologie de ultimă generație.
2. Trecerea barierei hematoencefalice.
Soluțiile pentru Domeniul țintă 2 trebuie să creeze sisteme de distribuție non-virale, foarte eficiente și programabile, care să permită trecerea de bariera hematoencefalică, astfel încât să transmită agenții de editare a genomului către un număr semnificativ al tipurilor de celule relevante clinic, de la nivelul creierului.

Cele mai bune soluții vor ajunge să fie testate și validate independent pe animale de talie mare, având potențialul de a revoluționa tehnologiile dedicate editării genomului și de a influența semnificativ tratamentul afecțiunilor genetice.

Participă la webinar pentru a afla mai multe detalii despre cercetările dedicate editării genomului!

Echipa noastră de experți din domeniul tehnic va explora progresele actuale și pe cele viitoare în ce privește cercetările desfășurate pentru terapia genetică, îți va oferi perspective clinice asupra importanței acestui domeniu și îți va prezenta exemple ale datelor și rezultatelor obținute, astfel încât să ai la dispoziție informații neprețuite. Prin urmare, încurajăm toți participanții să trimită întrebările în avans!
Înregistrează-te la webinarul nostru

Cronologie

Faza 1

Demararea Fazei 1 (încep înscrierile)
15 mai 2023
Webinar informațional
1 iunie 2023
Termenul limită pentru Faza 1
5 octombrie 2023
Anunțul privind câștigătorii de la Faza 1
13 decembrie 2023

Faza 2

Demararea Fazei 2
13 decembrie 2023
Webinar informațional
25 ianuarie 2024
7
Termenul limită pentru înscrierea la Faza 2
1 noiembrie 2024
8
Termenul limită pentru trimiterea propunerilor la Faza 2
10 ianuarie 2025
9
Anunțul privind câștigătorii de la Faza 2
Aprilie 2025 (estimativ)

Faza 3

10
Demararea Fazei 3
Aprilie 2025 (estimativ)
11
Termenul limită pentru înscrierea la Faza 3a
TBA
12
Termenul limită pentru Faza 3a
TBA
13
Termenul limită pentru Faza 3b
TBA
14
Anunțul privind câștigătorii de la Faza 3
August 2027
Domeniul țintă 1: Sistemul programabil de distribuție pentru modificări genetice
Inventarea tehnologiei CRISPR de editare a genomului a crescut semnificativ potențialul de a trata afecțiunile. Cu toate acestea, livrarea în siguranță și eficientă a componentelor de editare a genomului s-a dovedit a fi o provocare. Faptul că în prezent nu există modalități specifice de programabilitate reprezintă factorul-cheie care limitează tehnologia scalării eficiente. O varietate de proceduri de livrare, care includ dar nu se limitează la cele de mai jos, ar putea satisface nevoia de a viza țesuturile și/sau celulele, pentru a dezvolta aceste tehnologii în clinică. Până în prezent, nanoparticulele lipidice (LNP) sunt cele mai bine studiate sisteme de livrare țintită, non-virală. Acestea sunt specializate să încapsuleze acizii nucleici și pot fi modificate cu liganzi pentru a îmbunătăți specificitatea livrării. Comparativ cu alte nanoparticule polimerice sintetice, LNP-urile au o biocompatibilitate mai bună și niveluri de toxicitate mai scăzute. În prezent, ficatul este organul țintă cel mai eficient vizat de terapiile bazate pe LNP. Totuși, din cauza eficienței scăzute de livrare în cazul celulelor primare și a experimentelor in vivo efectuate pe animale, LNP-urilor nu au îndeplinit încă cerințele clinice de eficiență a editării în cazul țesuturilor extrahepatice. După LNP, nanoparticulele pe bază de polimeri (PNP) sunt cele mai utilizate mijloace de livrare. PNP-urile oferă mai multe beneficii față de procedura LNP-urilor, deoarece sunt mai ușor de produs, pot fi variate cu ușurință și au durată de circulație îmbunătățită. Nanoparticulele anorganice câștigă, de asemenea, popularitate ca procedură pentru dispozitivele bazate pe CRISPR, datorită capacității lor de a fi modificate, precum și datorită eficacității lor ca agent de transport în cazul acizilor nucleici și a moleculelor de dimensiuni mici. Alte modalități de livrare bio-inspirate, cum ar fi exozomii, sistemele de eliberare a medicamentelor lipozomale, agenții de transport a anticorpilor/proteinelor, particulele asemănătoare virușilor, cum ar fi bacteriofagii și nanoboții, au dovedit că au potențial, dar au rămas în mare parte mai puțin folosite în domeniul livrării agenților de editare a genomului.
Cerințele pentru soluții
Soluțiile depuse trebuie să constituie un sistem de distribuție programabil și foarte eficient, care să livreze agenții de editare a genomului către anumite celule, țesuturi și/sau organe. Soluțiile respective trebuie să poată fi programate astfel încât să permită livrarea către minimum trei tipuri specifice de celule, țesuturi și/sau organe, iar distribuția și editarea să fie cel puțin la fel de eficiente ca în cazul actualei tehnologii de ultimă generație. O soluție optimă trebuie să permită o producție facilă, cu costuri reduse, să fie scalabilă și să prezinte un nivel de siguranță rezonabil. Soluțiile care presupun folosirea virusurilor și a unor sisteme sau particule virale similare trebuie să fie testate și să întrunească criteriile care demonstrează înțelegerea deplină a modului în care sistemul de livrare poate fi modificat astfel încât să fie programabil și să poată viza o varietate de celule, țesuturi și/sau organe. Soluțiile depuse vor fi evaluate în funcție de cât de bine întrunesc criteriile.

Soluțiile programabile care vizează doar ținte de la nivelul sistemului nervos central trebuie depuse în cadrul Domeniului țintă 2, iar cele care întrunesc cerințele Domeniului țintă 2, dar pot fi programate să vizeze și alte organe în afară de creier pot fi depuse pentru ambele Domenii țintă, deși o Echipă și/sau Entitate care înregistrează o singură soluție ce se pretează ambelor Domenii va putea câștiga doar un premiu. Echipa și/sau Entitatea respectivă poate câștiga mai multe premii pentru mai multe soluții depuse la oricare sau la ambele Domenii țintă, atât timp cât soluțiile propuse implică abordări foarte diferite.
Pentru a fi foarte competitive în cadrul Provocării, soluțiile trebuie să întrunească următoarele criterii:
să fie programabile și să vizeze cel puțin 3 celule, tipuri de țesuturi și/sau organe distincte și diferite;
Să poată distribui un agent de editare și să demonstreze că distribuția și editarea respective sunt cel puțin la fel de eficiente ca în cazul tehnologiilor deja disponibile pentru țintele propuse (celule, țesuturi și/sau organe).
Să aibă un mecanism biologic cunoscut în ce privește capacitatea agenților de a fi programați: să se prezinte o relație clară între măsurile care se adoptă în vederea ajustării tehnologiei, pentru ca aceasta să distribuie agenții de editare către celulele/țesuturile/organele țintă, precum și legătura dintre procedurile respective și biologia și/sau biochimia de bază a sistemului.
Să desfășoare studii care să demonstreze biodistribuția și calea administrării/metoda distribuției.
în urma evaluării independente susținute prin Institutul Național pentru Sănătate (NIH), să demonstreze că este performantă în ce privește capacitatea de livrare și editare în cazul animalelor de talie mare;
Să fi demonstrat un profil de siguranță în cadrul modelelor experimentale, în concordanță cu alte sisteme de distribuție a terapiei genetice/agenților de editare genetică, concepute pentru utilizarea în cazul oamenilor.
Soluțiile ar trebui:
să vizeze mai multe tipuri de țesuturi/organe;
să fie inovatoare în ce privește modul de abordare;
În plus, soluțiile ar putea:
să demonstreze că are potențial pe piață, avantaje competitive sau potențialul de a răspunde nevoilor nesatisfăcute din domeniul medical;
să poate fi produsă în mod scalabil și să fie accesibilă din punctul de vedere al costurilor;
Domeniul țintă 2: Traversarea barierei hematoencefalice
Bariera hematoencefalică (BBB) este formată din celule endoteliale ale sistemului vascular cerebral, precum și din celule gliale specializate (astrocite), care înconjoară vasele de sânge din creier. BBB previne pătrunderea substanțelor nedorite în lichidul extracelular al sistemului nervos central. Având în vedere importanța vitală a funcției creierului, afluxul și efluxul substanțelor biologice trebuie neapărat să fie atent controlate, pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos central. O consecință practică a acestei bariere este aceea că blochează și absorbția multor produse farmaceutice, inclusiv a proteinelor și acizilor nucleici. Acest lucru împiedică dezvoltarea tratamentelor pentru afecțiunile neurologice. Prin urmare, o tehnologie eficientă, care să permită ca agenții de editare a genomului să treacă de bariera hemato-encefalică pentru a ajunge la un număr semnificativ de tipuri ale celulelor cerebrale relevante din punct de vedere clinic, ar avea vaste implicații în tratamentul multor boli neurogenetice.
Cerințele pentru soluții
Soluțiile corespunzătoare Domeniului țintă 2 trebuie să cuprindă sisteme de livrare foarte eficiente, non-virale, capabile să traverseze bariera hematoencefalică pentru a transmite agenții de editare a genomului către un număr semnificativ de tipuri ale unor celule relevante clinic din creier.
Pentru a fi foarte competitive în cadrul Provocării, soluțiile trebuie să întrunească următoarele criterii:
Să poată traversa bariera hematoencefalică (BBB)
în cadrul testării in vivo
.
să poată livra un agent de editare și să demonstreze că livrarea și editarea se efectuează în cazul unui număr semnificativ de tipuri ale celulelor relevante clinic din creier.
Să presupună o tehnologie de distribuție non-virală. Soluțiile pot consta în particule similare virușilor și/sau să implice componente ale virușilor, în cadrul tehnologiilor de distribuție propuse. Soluțiile care implică modificări ale vectorilor virali recombinanți adeno-asociați nu îndeplinesc acest criteriu.
în urma evaluării independente susținute prin Institutul Național pentru Sănătate (NIH), să demonstreze că este performantă în ce privește capacitatea de livrare și editare în cazul animalelor de talie mare;
Să fi demonstrat un profil de siguranță în cadrul modelelor experimentale, în concordanță cu alte sisteme de distribuție a terapiei genetice/agenților de editare genetică, concepute pentru utilizarea în cazul oamenilor.
Soluții trebuie să îndeplinească și următoarele cerințe:
să fie inovatoare în ce privește modul de abordare;
Să poată fi produsă în special pe cale sintetică, într-o manieră scalabilă și rentabilă.

Faza 1

Propuneri

Concurenții vor trimite propuneri care descriu tehnologia pe care intenționează să o folosească, modul în care aceasta rezolvă provocarea și modalitatea prin care vor presta serviciile impuse în cadrul provocării.

Premii

Se vor acorda premii în valoare de 75.000 USD pentru până la 10 soluții. Premiile suplimentare pentru locurile al II-lea și al III-lea vor ajunge până la suma de 50.000 USD.
Examinează rezultatele

Faza 2

Date preliminare

Participanții trebuie să trimită informații din studii care demonstrează performanța livrării și editării, precum și să descrie metodologia, tehnologia și modul în care soluția propusă întrunește criteriile Provocării. Participarea la Faza 1 nu este obligatorie pentru a putea participa la Faza 2.

Premii

Se vor acorda până la 10 premii în valoare totală de 250.000 USD celor mai bune echipe care propun soluții promițătoare pentru oricare dintre domeniile țintă.
Înscrie-te în concurs Cum să te înscrii în concurs

Faza a 3-a

Date finale, Testare independentă și Validare

Faza 3 este împărțită în Fazele 3a și 3b. Toți Participanții trebuie să trimită soluții pentru Faza 3a ca să poată participa apoi la Faza 3b. În cadrul Fazei 3a, Participanții trebuie să trimită toate informațiile obligatorii, care să ateste că tehnologia propusă poate fi folosită pentru testarea pe animale de talie mare, prin evaluarea independentă suportată de Institutul Național pentru Sănătate (NIH), și că are capacitatea de a rezolva cerințele unuia dintre Domeniile țintă.

Premii

Faza 3a: Pregătirea pentru testarea pe animale de talie mare
Până la 6 Participanți vor primi câte un premiu de 50.000 USD, aceștia pregătindu-se apoi pentru extinderea reactivilor și dezvoltarea protocolului de testare pe animale de talie mare, susținut de Institutul Național pentru Sănătate (NIH).
Faza 3b: Testare independentă și validare
Pentru locul întâi la fiecare Domeniu țintă se acordă un premiu de 625.000 USD, pentru locul al doilea la fiecare Domeniu țintă se oferă 225.000 USD, iar pentru locul al treilea se acordă o mențiune de onoare.

Înregistrare

Pentru a se înscrie la Faza 2 a Provocării, le solicităm tuturor participanților interesați să se înregistreze completând formularul oficial de înscriere. Dacă echipa ta a participat la Faza 1, formularul trebuie completat din nou, cu informațiile actualizate. După ce te înscrii, echipa care se ocupă de Provocare îți va transmite cele mai recente noutăți și detalii despre evoluția Concursului.

Poți să depui soluția, să examinezi toate documentele despre aceasta și să afli cele mai recente noutăți accesând pagina Concursului.
Înregistrează-te chiar acum
În curând, te vei putea înregistra

Parteneri

Programul „Editarea genomului celulelor somatice” (SCGE) este coordonat de către Institutul Național pentru Sănătate (NIH), Centrul Național pentru Avansarea Științelor Translaționale (NCATS) și Institutul Național pentru Tulburări Neurologice și AVC (NINDS). Inițiativa „Cercetarea creierului prin dezvoltarea neurotehnologiilor inovatoare” (BRAIN) și Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui (NHLBI) contribuie, de asemenea, la această provocare.

Implică-te!

Înscrie-te chiar acum pentru a câștiga o cotă din
cele 6.000.000 USD!
Înscrierea în concurs
Mulțumim! Ți-am trimis prin e-mail linkul pe care trebuie să-l accesezi pentru a revendica creditul gratuit.
A apărut o eroare la trimiterea e-mailului. Încearcă din nou.
Utilizatori înregistrați Totalul proiectelor postate
Freelancer ® is a registered Trademark of Freelancer Technology Pty Limited (ACN 142 189 759)
Copyright © 2024 Freelancer Technology Pty Limited (ACN 142 189 759)
Se încarcă previzualizarea
S-a oferit permisiunea de depistare a locației.
Ți-a expirat sesiunea pentru conectare sau te-ai deconectat. Conectează-te din nou.